Info Gellac & Acryl

Veelgestelde vragen:

Wat is het verschil tussen Acryl-, PolyAcryl en Gelnagels?
Acryl-nagels zijn in tegenstelling tot Gelnagels enorm sterk. Tijdens de behandeling kan het ruiken, met goede afzuiging, zoals bij Make-Up Your Hair ruik je daar nauwelijks wat van. Ze drogen snel aan de lucht, waarna ze meteen in vorm gevijld worden.
Acrylnagels zijn harder en daardoor minder kwetsbaar. Hierdoor kunnen ze langere tijd gedragen worden.

PolyAcryl is snel aangebracht en ruikt zowat niet. Qua sterkte vergelijkbaar met Gelnagels, alleen dikker aan te brengen, drogen onder de UV-lamp, zeer geschikt voor snelle reparaties, of bij de tenen waarbij stootgevoeligheid niet meespeelt.

Doordat er bij Gelnagels steeds dunne laagjes worden aangebracht en moet drogen onder de UV-lamp, duurt het proces langer, al ruikt het niet.
Gelnagels zijn flexibel, alleen wel minder bestand tegen stoten, waardoor ze eerder kunnen beschadigen.
Hierdoor werken veel NagelStylisten met Acryl.

 

Hoe lang duurt het zetten van een nieuwe set nagels?
Een nieuwe set acryl-nagels duurt ongeveer anderhalf uur.
Gellac-nagels met minicure duurt een half uur.

 

Kun je Acryl-nagels lakken?
Acrylnagels kun je op verschillende manieren bewerken. Uiteraard kun je gewone nagellak gebruiken, maar de voorkeur gaat uit naar Gellac. Deze lak wordt onder een UV-lamp uitgehard en blijft 2 tot 3 weken mooi. Hierna kun je weer dezelfde of nieuwe kleur uitkiezen.

 

Hoe worden Acryl of Gellac van de nagels verwijderd?
Om te voorkomen dat je eigen nagels beschadigd raken, is het verstandig om acrylnagels professioneel te laten verwijderen. Eerst wordt het grootste gedeelte van het acryl weggevijld, waarna de rest wordt afgeweekt. Hierdoor blijven je eigen nagels in goede conditie.

Gellac-nagels kun je thuis verwijderen door deze 10 minuten te weken met in aceton doorweekte wattenstaafjes ingepakt in aluminium-folie, los halen per nagel en direct poetsen met een bokkepootje, erna polijsten. Uiteraard kun je ook in de salon afspreken, dan kun je meteen je nagels laten verzorgen, dezelfde of andere kleur kiezen om mooi te laten afwerken met een transparante Gellac.

 

Zijn kunst-nagels slecht voor je eigen nagels?
Nee. Helaas bestaat hier veel onduidelijkheid over. Acryl hecht op de natuurlijke nagels en dit is van nature dood materiaal. Sommige mensen trekken de nagels eraf als ze deze niet meer willen. Hierbij beschadig je de bovenste laag van je nagel. Het duurt dan maanden voordat je weer ”gezonde” nagels hebt. Ben je je nagels zat, laat deze er dan professioneel afhalen. Je zult dan nauwelijks zien dat er ooit acryl op heeft gezeten. Na verwijdering kan de eigen nagel iets ruw aanvoelen, maar dat hersteld snel. Zelfs na jaren dragen. Met polijsten en een transparante Gellac of nagellak kan dat verholpen worden.

Ook bij Gellac geldt dat je ze niet mag afpulken, hierdoor kun je de nagel licht beschadigen. Mocht het toch voorkomen; met polijsten en evt. een transparante lak is het weer mooi.

 

Hoe lang doe je met acryl-nagels?
Na een nagelbehandeling hoeven de nagels minstens 3 weken niet behandeld te worden. Daarna zijn de nagels iets uitgegroeid en ontstaat er ruimte tussen de nagelriem en de acrylnagel. De nagels moeten dan weer opgevuld worden voor een mooi resultaat. Een groot deel van de acryl wordt dan weggevijld en nieuwe acryl wordt aangebracht.

Gellac wordt onder een UV-lamp uitgehard en blijft 2-3 weken mooi. Daarna kun je deze (laten) verwijderen en weer een nieuwe kleur uitkiezen.